Tot september 2021 waren er verschillende opmerkelijke trends in de padelsport:

1. **Groeiende populariteit**: Padel is een van de snelst groeiende sporten ter wereld. Het is enorm populair geworden in landen zoals Spanje en Argentiniƫ en begon zich ook te verspreiden naar andere Europese landen, Noord-Amerika en Aziƫ.

2. **Technologische vooruitgang**: Er zijn grote stappen gemaakt op het gebied van technologie met betrekking tot padeluitrusting. Rackets zijn lichter en duurzamer geworden, en sommige bevatten zelfs smart technologie die spelers helpt hun prestaties te analyseren.

3. **Meer competities**: Er is een toename in het aantal professionele en amateurcompetities, zowel op lokaal als op internationaal niveau. De Professional Padel Tour (nu World Padel Tour) in Spanje en Argentiniƫ is bijvoorbeeld enorm populair geworden.

4. **Trainingsprogramma's en -faciliteiten**: Met de groei van de sport hebben ook training en faciliteiten een upgrade gekregen. Er zijn meer gespecialiseerde padelacademies en trainingsprogramma's dan ooit tevoren.

5. **Integratie in tennisclubs**: Gezien de overeenkomsten tussen de sporten hebben veel tennisclubs padelbanen toegevoegd aan hun faciliteiten, waardoor de toegankelijkheid van de sport is vergroot.

6. **Groei in vrouwelijke deelname**: Er is ook een toename te zien in het aantal vrouwen dat de sport beoefent. Dit heeft bijgedragen aan de groei van gemengde dubbeltoernooien en heeft de algehele zichtbaarheid van de sport vergroot.

Hoewel deze trends een goede indicatie geven van de ontwikkeling van padel tot 2021, raden we aan de meest recente bronnen te raadplegen voor de laatste trends en ontwikkelingen in de sport.